Ju latare man är desto mer kreativ blir man

Visst är det underbart när människor jobbar för andra, när en del människor bara följer med i flowet och helst gör så lite som möjligt medan andra tar grovjobbet för att bli klara?

Visst är det underbart att när folk spyr härs och tvärs, har ont i magen och ändå anser sig friska nog att flamsa runt, dock inte stå stilla på postvakt?

Visst är det underbart att människor ens kan med att klaga på att folk inte arbetar när de själva inte rör ett finger.

Visst är det underbart när någon ligger in under diskmaskinen och rensar ett vattenlås. När en annan inte ens kan ta ut soporna.

 

Men jag är inte bitter. För att något ska bli som man har tänkt sig på den här båten krävs det att du gör det själv. För att du ska få rent diskade tallrika måste du göra rent diskmaskinen själv och för att soporna ska bli tömda krävs det att det är du som tömmer dem. Här gör vi allt vi kan för att inte göra något. Allt arbetande gör oss lata.Varje ledig stund tas till vara på för vila och man gör allt för att slippa röra ett finger.

 

Om man behöver se sig i spegeln, ligger kameran närmre.

Om man behöver en penna, delar man hellre med kompisen än att gå och hämta.

Om man glömt datorn på golvet nedanför överslafen i kojen, hänger man sig hellre ner än att klättra.

Om man vill ha en kopp té, jaa.. då kanske nån annan ska upp till byssan ändå..?

Varför Dammsuga när jag kan damma.

Varför fika i en kvart när jag kan fika i en halvtimme.

 

Det känns ju som om vi skulle bli starka av att gå här, med dagar kantade av segelsättning och trosshalning. men energin vi samlat använder vi på vakttiderna och går runt som zombies resten av tiden.

 

Varför göra något för någon annan liksom? Det gynnar ju inte mej, det känns som de flesta resonerar ungefär så just nu. Till DSG:arnas motto: ”Tillsammans är vi starka” kan man lägga till ”men i ensamheten är vi lata”. Man behöver väl inte undra varför det luktar i byssan, när togs senast vattenlåset under kylen? Det är ju ändå någon som ska ta det imorgon..

 

Grattis ni är nu bekanta med uttrycket Bitter Backis!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0