Surfare och luffare

Lübeck Lübeck, jaja, bitte, danske schön.

Den här dagen spenderade jag ombord på Gunilla. Jag var landgångsvakt och befann mej vid landgången från klockan 8:00 till 19:30 med paus för lunch middag och fikor. I morse tänkte man att det skulle bli en lååång dag med massa dötid men redan på förmiddagen började vi tre landgånsvakter göra makramé, ett nytt ord jag lärt mej idag. Det är när man knyter armband och grejer av fina trådar, vi använder kabelgarn. Typ kardeler ur ett rep. Armbanden är helt repfärgade och sticks, men det är roande att knyta dom i alla fall. På lunchen fick vi besök av två gamla DSG treor som tar sig genom Europa med sin folkabuss för att Surfa i Spanien. Till lunch fick vi sjömannsbiff, ge mej aldrig det. Det är nog det äckligaste jag vet. Fy. Senare på eftermiddagen hade två klasskamrater raggat upp två killar som cyklar genom europa och försörjer sig på att spela musik. Som luffaren i Rasmus på luffen typ. De ställde sig neranför landgången och började spela på en ukulele sjunga lite, efter ett tag tog de upp en gitarr och då fick våran kock Paul syn på dem. Hans ögon lyste och snabbt skyndade han sig att hämta sitt munspel och gick ut på kajen och spelade musik. En helt sjuk dag i verkliga livet men allt kan hända på Gunillas resor..

 

Imorgon fortsäter shoppingen i alla fall. Pusspuss


Rådhuset i Lübeck

Ja det kommer ett till.. Jag kände inte att jag kunde lägga ihop ett shoppinginlägg med ett politik inlägg.
 
I samhällskunskapen ska vi göra ett arbet inom Politik, Media eller Ekonomi och sedan välja en Eu-fråga inom det som vi ska undersöka i de olika länderna. Jag valde politik och frågan om invandring. 
 
Eftersom Lübeck är den första hamnen har inget förbereds och idag gav vi i politikgruppen oss ut på jakt efte´r politiker att fråga grejer, Det kanske inte låter så intressant alls men saken är den att ag blev helt exalterad politikern vi pratade med hade svar på precis allt och när vi var klara visade han oss gratis runt i hela rådhuset även där inte turister fick vara egentligen. vi gick precis utanför borgmästarens kontor och fick kolla i massa fräcka rum där saker bestämmdes. I slutet visade han oss till ett gammalt domstolsrum där det var helt sjukt fint. det var rokokåstil och mönster i taket å jättefina  målningar på väggarna till skillnad från resten av huset där det var gothisk stil. Med massa ansikten inkarvade och drakar oh konstiga gubbar. Helt fantastiskt faktiskt. När jag sedan gick ut och hade haft en politisk diskussion med en politiker i lübeck och fått se en helt sjukt cool byggnad. Mina händer skakade och jag ville egentligen inte gå därifrån. Jag vill tillbaks.
 
Just det, plugg det är mitt andra intresse..

shopping utomlands

Näst efter segling, är ju mitt största intresse shopping. Eller.. jag får väl avslöja att segling inte är ett av mina största intressen även om det börjar ta sig uppåt. I alla fall så ligger shopping som är långt över seglingen på en av de högsta platserna. Shopping, sol och bad ligger bland de högsta "materiella" sakerna. Vilket betyder att om jag hade föds i en mulen, avlägsen alpby i norge, om det nu finns sånna, långt upp i bergen i alla fall så hade jag inte mått så himla bra. Jag vet inte ens om jag hade åkt dit utan tvång. Utan solen hade inte atlantsseglingen förra året varit så rolig heller skulle jag tro. Även om jag hela tiden var påväg mot ett paradis i Karibien där alla tre faktorerna faktiskt fanns.
 
Efter tre dagar till sjöss så sög det helt enkelt ordentligt i shoppingtarmen. Nästan så att jag drömde om klädaffärer, så att anlända till lübeck var helt fantastiskt. Tänk er tanken att kunna strosa på kullerstensgator och se klädbutiker som veromoda och hm.. och ja alla de tyska affärerna. Tråkigt kanske ni tänker jag kommer till en helt ny stad oh väljer att gå in på hm som första affär. Men snacka om att det var roligt i alla fall. Jag gick in för att köpa ett vitt baslinne eftersom jag har förlagt eller glömt mitt linne hemma. Men väl inne var det helt fantastiskt. Vissa Kläder som fanns i sommarens gardenkollektion och tog slut på några dagar, fanns fortfarande kvar och det fanns flera plagg som jag aldrig ens sett förut. (det var inte höstens). Då kom jag å tänka på att jag faktiskt brukar tänka samma sa när ja besöker andra städer i sverige för där är samma sak. Det är helt fantastiskt att hitta kläderna som tog slut på ett kick hemma och kunna köpa dem här.
 
Fast, när jag kom ut hade jag ändå bara påsen med det vita linnet

100823

Ich habe eine blau fische.. (Ursäkta stavningen) men det är i stort sett det enda ja kan säga på tyska. På knappt två dygn har vi alltså tagit oss från Björnhuvudet till Lubecker Bucht, Poäng till mej, Två ord till men frågan är om man kan klara sig på 7 ord.
 
Våran beräknade ankomstdag är på onsdag men vi har som sagt redan anlänt eftersom vi skyndat oss hit på grund av väder. I kväll ska det nämligen börja blåsa, inte mindre än 22 sekundmeter och vi har därför skyndat oss hit och lagt oss i lä i bukten.
 
Vi har planerat att ligga här till på onsdag morgon och sen kommer vi att segla in i Lübecks hamn.
 
Vi har varit ombord snart tre dagar och redan har man börjat ta vara på tiden när man får sova. Så fort man får en ledig tid ligger man i kojen med hörlurar i öronen och tar vara på tiden med vila. Sova middag 2 gånger om dagen det är inte fel. Dagarna handlar helt enkelt om att äta, sova och arbeta... Ja det kommer man tyvärr inte ifrån.
 
Schyss, Sofia
 
(Poäng igen, 8 ord. Det börjar arta sig)

Luring

Igår började seglingen mot Lübeck. Skämt, Vi är i stort sett fortfarande hemma. Från båten ser man både Öckerö kyrka och älvsborgsbron och helt okontaktbara är vi verkligen inte. Vi ligger utanför Rivö. Igår hade vi till exempel internetuppkoppling och mobiltelefonen har fortfarande full täckning vilket den kommer fortsätta ha ett bra tag. Så länge man är uppe på däck är det alltså inget problem att ringa hem.
 
I sekunden vi lämnade Björnhuvet igår startade jag och Klara ett godislöfte. 2 minuter senare öppnade jag en present från Hanna, innehållande en påse marsmallows och fyra kexchoklader. Efter det hävdes godislöftet, men bara i undantag för kexchokladen.
 
Min underbara vän Lisa skickade med mej ett snyggalbum som orsakade en del kalabalik. När jag kommit till andra sidan i albumet hördes ett högt tjejskrik från mej och Klara vilket gjorde att Klara fick springa iväg och berätta att inget hade hänt förutom att två tjejer fått vad de för dagen behövde.
 
Idag har jag fått mitt skeppsnummer: 38, vilket innebär att jag har mailadressen: 38@gunilla.nu hör gärna av dej.
 
Precis nu hördes motorn brumma igång och inom en liten stund sätter vi fart mot Lübeck.
 
Pusshej

Det är dags!

Jag oc Elin utklädda till Pirater under Piratdagen, ett av våra påhitt på Atlanten.

Nu är sommarlovet slut och veckor av förberedning är äntligen över. Eller ja, enligt mina klasskompisar. JAg själv köpta min seglarjacka så sent som idag och all min packning ligger i högar runt hela mitt rum. En del har redan flyttat in på gunilla och för dem har restan nästan börjat. Medan jag känner en känsla i magen som är en blandning av stress och förväntan inför vårat andra äventyr på Öckerö Gymnasieskola.

Jag kommer blogga genom hela resan från båten så att ni där hemma ska ha lite koll på vad som händer och vad jag hittar på runt om i Europa som vi besöker denna gången och så slipper jag ju skriva om det tilla alla där hemma. Jag hoppas att många av er kommer följa med här och att det blir lika roligt för er att läsa som jag kommer ha det.

Imorgon klockan 17:00 seglar jag från Björnhuvudet på Öckerö och jag hoppas att ni är där vid fyratiden och kramar mej innan ni vinkar hejdå för två månader fram över.

Sofia


RSS 2.0