Om jag säger Irland, vad tänker du på då?

Jag såg framför mej stora gröna kullar med hästar springandes på den, nån sjö, kohagar och en liten by kanske med en gata kantad av pubar. En drömbild kan man tänka sig, men tro det eller ej, precis så ser det ut. Man behöver inte åka alls långt för att se allt detta.
 
I byn, som egentligen är en stad, faktiskt Irlands näst största och inte liten alls, finns det gator där det ligger tre, fyra, fem pubbar på rad. Alla med en Guinnies skylt utanför dörren och med blommor planterade i blomsterlådor utanför fönstren. Man behöver inte åka långt alls för att se en skymt av naturen, det räcker med en tur med buss på typ fem minuter så är du ute på landet, landet med de gröna kullarna och alla djur. Hagarna är kantade av träd och där står hästar, kor och får och betar försiktigt.
Alla Irländare har Ölmage också, vilket man kan förstå eftersom de har så många pubar, fast det är faktiskt sorgligt när man ser killar i 25års åldern som redan har skaffat sej en kagge. ¨
 
Självklart har vi besökt en pub här i Irland, det är ju ett måste när man är här, jag har till och med hunnit med tre stycken. Vi har dock bara druckit alkoholfri öl eftersom vi har en alkoholpolicy på båten. Stämningen på pubarna var ändå det vi var ute efter.
Idag har jag också hunnit med att rida över de Irländska kullarna. Vi åkte på utflykt till en stad som heter Kinsale och ligger på kusten, där hade vi eftermiddagen ledig och vi var ett gäng på 24 personer som var sugna på att rida och ringde till ett stall. Det var helt fantastiskt roligt, folk som aldrig suttit på en häst travade runt i manegen inne i stallet och också ute på de gröna kullarna.
 
Det är sjukt vad mycket kul man kan hitta på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0