försenat inlägg - 28/8-10

År 1957 drabbades ett tyskt skolfartyg av en orkan utanför Belize i Sydamerika. Masterna bröts och båten välte och la sej på skrovsidan innan den började sjunka. Ända till morgonen stog människor på båtens akter för att undvika vattnet. 76 timmar efter att skeppet sjönk gick endast två båtar att hitta och av de 86 passagerarna överlevde bara sex stycken. En av de hittade livbåtarna finns här i en kyrka i Lübeck och varje gång ett skolfartyg besöker staden, lämnar man som en liten cermoni en krans och har en minnesstund för alla de som har omkommit ute på havet.

 

Imorse purradades vi och klockan 7 precis som vanligt och efter uppställningenen hade vi en liten paus innan vi samlades på kajen för att gå på ett led längs gatan upp till kyrkan. Väl uppe möttes vi av en präst som ledde oss in i kyrkan. Prästen pratade en kort stund och sedan hade vi en tyst minut runt Pamir 2 som livbåten hette. Efteråt kunde man gå runt och kolla på information och en modell på båten. Det fanns även ett brev som var skrivet av den enda överlevaren som hittades i Pamir 2 där han beskrev precis hur allt hade gått till under orkanen och dagarna i båten när många människor hade dött. Tanken att stå vid en båt där flera människor mist livet och som har varit en del av en sådan stor händelse känns helt otroligt hemskt det får en verkligen att förstå att livet inte är ett dans på rosor utan att sådant kan hända vem som helst. Det gäller att ta vara på dagen.

 

Vissa tog kanske det hela lite mer på allvar än andra och tre anonyma tjejer gick ut efter cermonin och fikade resten av dagen. Glass, Crépes, Tårta och Marsipan... Man lever ju trots allt bara en gång, och gott var det!

 

Sofia Nordin, Midskepps.


Kommentarer
Postat av: Anonym

http://ysf.blogg.se/2010/september/tips-till-er-for-bhar.html#comment Gå in på denna länk.. Den är till min blogg, men de är något alla tjejer måste kolla upp......

2010-09-03 @ 21:18:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0