Ändrade planer...

För två dagar sedan började skämten om att vi aldrig kommer komma fram till Cadíz. Idag vet vi faktiskt inte om vi ska till Cadíz alls.
 
I eftermiddags trodde vi fortfarande att vi var på väg till Cadíz, vi fick veta att vi skulle vända båten så att vi kunde komma förbi udden i sydvästra Spanien och vände var vad vi gjorde, inte mindre än tre gånger. JAg vill bara säga att vända en råseglare är inte som att vända bilen direkt eller att vända med en cykel. Att vända en råseglare handlar om ren rå-styrka, hala och dra helt enkelt. Det gäller att vrida om råna som sitter på masterna i takt med att man svänger med rodret så att vinden kan komma in från andra sidan. Mitt i allt detta är det skotning, toppning och annat hårt arbete. Efter detta gånger tre var vi alla helt enkelt rätt utmattade.
Den kvicktänkte kan ju räkna ut att efter TRE helomvändningar så är vi ju på väg i motsatt håll mot det vi kom i från. Vi är nu helt enkelt på väg norröver igen och anledningen till detta fick vi reda på en stund senare.
 
Vi är på väg till Lissabon, Portugals huvudstad. Eftersom vi i inte kan segla i motvind och bensinen inte kommer räcka till Spanien om vi ska fortsätta åt det hållet får vi helt enkelt tänka om och nu är vi på väg.
 
Lissabon är huvudstaden i Portugal. Ok, vi har varit i huvudstäder förut, men det var i Karibien. Detta är en storstad, med shopping och massa annat spännande.
 
Nu kommer vi i alla fram på avsatt dag, om vi sedan ska segla till Cadíz och åka hem som tänkt därifrån eller om vi flyger från Lissabon, det får vi se, och när vi kommer hem, det vet ingen riktigt säkert.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0